2013. május 1., szerda

Bababarát = Gyermekbarát = Családbarát = Vackor Vendégházak!



Bababarát = Gyermekbarát = Családbarát = Vackor Vendégházak!

A kezdetektől arra törekszünk a Vackorházakban, hogy a hozzánk érkező családok igazán otthonosan érezzék magukat. Ha a családban gyermek van, akkor kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a nyaralás alatt ők is sok élményt gyűjthessenek, játszva szerezzenek ismereteket, új dolgokat fedezhessenek fel!

A Vackorházak berendezése, elrendezése, szolgáltatásai is ennek szolgálatában állnak.
A gyermek-, és bababarát szolgáltatásnál alapvető felszerelésekkel a mi házaink is rendelkeznek: utazóágy, fürdőkád, etetőszék, gyermekjátékok, könyvek, társasjátékok, kirakók, kártyák.

A szülőknél is sikert arat, és sok dicséretet kaptunk már a hatalmas, füves, parkosított kertünkért, és az itt kialakított „kis játszóterünkért”. Kicsik és nagyok szívesen használják a nádkunyhót, magaslest, hintákat, homokozót, mászófát, focipályát, lengőtekét!
A kerti játékaink közül talán legkedveltebb a mezítlábas ösvényünk. Ezen sétálgatva a gyerekek és szüleik is, próbára tehetik ügyességüket és megtapasztalhatják milyen érzés homokban, kövön, kukoricacsumán, fűrészporon vagy fenyőtobozon járni.

Van fűszerkertünk, ahol a névtáblák az útra háttal állnak, hogy a család próbát tehessen a növények felismerésében, látványuk, illatolásuk után, és segítséget adjanak a megismerésben.

Fogyaszthatók nálunk az éppen érő gyümölcsök, de elmondjuk tapasztalatainkat a szelektív hulladékgyűjtésről, komposztálásról és az energiatakarékosságról is, elmondjuk, ha kérik, hogyan is élünk mi falun, a természet közelében, a Jakab hegy lábánál.

Térképet, feladatlapot készítettünk saját kezűleg a Falufelfedező túránkhoz, melyen a gyerekek és szüleik, bejárhatják falucskánkat, megismerhetik Cserkút nevezetességeit és bekapcsolódhatnak a falu mindennapjaiba, ha úgy tartja kedvük. A jó „munka” gyümölcse is beérik, mert haza érve apró ajándékok várják a gyerekeket a jó feladatmegoldásért!

Csatlakoztunk az országos madárbarát kert akcióhoz is. Kertünkben etetők, itatók, odúk fürdető, tavacska van, sok fészket és az abban élőket leshetik meg a gyerekek, felnőttek. Láthatják a madarak udvarlását, fészeképítést, a fiókák etetését és sok fajt ismerhetnek meg. Több család kérte, mondjuk el nekik, hogyan lehet csatlakozni a madárbarát kert mozgalomhoz, mert ők is szeretik, védik, etetik a madarakat.

A Vackor Vendégházak sokfajta kínálata azért van, mert szeretjük a gyermekes családokat, szeretjük, ha a gyermekek hangja tölti be a kertünket, és azt szeretnénk, ha jól éreznék magukat nálunk, és többször vissza is térnének hozzánk!

Várunk téged kedves Ismerős és Ismeretlen a Vackorban!

Mezítlábas ösvény - Vackor Vendégház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése