2018. június 6., szerda

Különleges élmények, érdekességek a Vackor Vendégház környékén

A Vackor Vendégházaknál törekszünk különleges élményekkel, érdekesnek mondható dolgokkal meglepni a hozzánk érkező vendégeket. Ilyennek tartom a mezítlábas ösvényt, a fűszerkertet, a magaslest, a manólakot, a vakondunkat és a falufelfedező túrát!

A hideg idő után végre itt a melegebb nyár. A természet, a napfény, a jobb idő hívogatja az embert. Végre kimozdulhatunk egy kicsit a négy fal közül, hiszen a természet akkor igazán szép, ha nem csak az ablakon át csodáljuk. Van néhány tippünk, hol kiránduljanak a Vackorházak környékén.

A vendégeink környékünkön is találnak különleges programlehetőséget. Ebből most hármat szeretnék kiemelni és ezzel meginvitálni, esetleg a döntésüket segíteni, hogy hozzánk, a Vackor Vendégházakba jöjjenek üdülni ebben az évben.

Ajánlataim egy napos kirándulást, programot jelentenek a Vackor Vendégházaktól indulva.


Nem rég tudtam meg, hogy a Móricz-Duna partján álló csomoros fekete nyár 2013 szeptemberétől hivatalosan is Magyarország legnagyobb kerületű fája. A sarjakból összenőtt óriás kora kb. 100 év, mellmagasságban mért kerülete 21 méter, megérdemelten a Pörbölyi Titánnak is nevezik. Azért, hogy megölelhessem, ide biztosan én is elmegyek kirándulni a családommal!

A fa tőlünk kb. egy órányi autóúttal érhető el, és útbaejthetik a pörbölyi ökoturisztikai központot és kisvasutat is. A fa legkönnyebben az 55-ös útról letérve, a bajai Duna-híd lábánál lévő Potyka csárdától indulva közelíthető meg, és a zöld nyárfalevél jelzést követve kb. 4 km-es gyaloglással érünk a faóriáshoz.



5 évvel ezelőtt eset meg velem életem egyik felejthetetlen élménye! A lányommal és az "unokámmal" Orfűn, barlangtúrán voltunk. Felöltöttük megfelelő, barlangászathoz szükséges felszerelésünket, melyet a helyszínen kaptunk, és képzett idegenvezetőnk kíséretében és tanácsaival indultunk útnak. Hihetetlenül csodálatos világ fogad a föld alatt minden merész kalandort! Ennek az élménynek az átélésére is lehetősége nyílik a Vackorban nyaralóknak, mert ez a kalandtúra a Mecsekben, csak 20 km távolságra van a vendégházunktól. A Vackor vendégei kedvezményt is kapnak a túra árából.



A Középső-Mecsek egyik legszebb szurdoka a Melegmányi-völgy. Tölgyesek, bükkösök, ritka, értékes növények találhatók itt. A fátyolvízesésen, csapadékos időszak után közel 6 m magas mésztufa lépcsősoron csobog le a víz. A Mecsek legnagyobb vízesése 1,5 m magasságával az Ágnes-vízesés. Melegen ajánlom mindenkinek ezt a túraútvonalat is, hiszen csak fél órányira van tőlünk ez a csodálatos hely.




Várunk Téged, kedves Ismerős és Ismeretlen!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése